Speurders vallen binnen op het oefencomplex van voetbalclub KV Oostende
Foto: DJI

KV Oostende, dat in volle degradatiestrijd zit, kreeg dinsdagvoormiddag een tiental speurders over de vloer op het oefencomplex in het kader van een huiszoeking. De actie kadert in een onderzoek naar voorzitter Franck Dierckens, niet naar de club zelf.

De politie is vanmorgen binnengevallen bij Dierckens' thuis, maar doet ook een huiszoeking op het oefencomplex van de eersteklasser, waar de burelen van de voorzitter zijn. Voorlopg mag niemand binnen. De spelers van KVO, die normaal gezien een training zouden moeten afwerken, moeten dus nog even wachten.

'Het parket bevestigt dat er vanmorgen verschillende huiszoekingen plaatsvinden in een gerechtelijk onderzoek naar de handelsactiviteiten van voorzitter Frank Dierckens en zijn vennootschappen. Het parket benadrukt ook dat de werking van KV Oostende geen deel uitmaakt van het gerechtelijk onderzoek.'

Wat later kwam KV Oostende zelf met een reactie. 'KVO bevestigt dat er vanmorgen een huiszoeking heeft plaatsgevonden op het oefencomplex van de club en in de Versluys Arena', klinkt het. 'Er werd expliciet aangegeven dat deze huiszoekingen niets te maken hebben met KV Oostende als club, noch met de overname van de club. Het zou een fiscaal onderzoek betreffen naar de handelsvennootschappen van voorzitter Frank Dierckens. De activiteiten van de club vallen daar volledig buiten. De club betreurt de timing van het onderzoek, maar verleent haar volledige medewerking.'

Amerikaanse overname

Zaterdag was het nog dolle vreugde bij KV Oostende. Na maanden onderhandelen werd de deal met Pacific Media Group (PMG), een Amerikaanse investeringsmaatschappij aangebracht door Luc Devroe, eindelijk officieel. Dat kocht dik 70 procent van de aandelen voor 2 à 2,5 miljoen euro en doet snel een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro. Er werd afgesproken dat Dierckens als minderheidsparticipant wel voorzitter blijft voor de West-Vlaamse verankering.

In de Jupiler Pro League staat de kustploeg met nog vier speeldagen te gaan op een 14de plaats, met slechts vier punten meer dan rode lantaarn Cercle Brugge. Komend weekend speelt KVO een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat nog meedoet voor Play-off 1.