Hoe kies je de perfecte ramen en deuren uit het enorme aanbod aan mogelijkheden? Reynaers Aluminium komt met een oplossing.

Het buitenschrijnwerk van een woning vormt een essentiële barrière tegen warmte, kou en inbrekers. Het bepaalt ook mee de stijl en uitstraling van een pand. Het Om de juiste ramen en deuren te kiezen, willen bouwers en verbouwers het verwachte resultaat dan ook zo goed mogelijk kunnen visualiseren. Ze verwachten bovendien persoonlijk advies en een uitgebreide keuze aan kleuren en profielen.

Ramen kiezen begint thuis
Plan je een nieuwbouw of renovatie? Ben je op zoek naar een nieuwe veranda? Of ben je benieuwd naar welke ramen en deuren bij jouw project passen en wil je dat liefst meteen weten? Ramen en deuren kiezen was nog nooit zo gemakkelijk als vandaag. Hou je eerder van modern of klassiek? Vind je onderhoudsvriendelijkheid en veiligheid belangrijk, of zijn duurzaamheid en energiezunigheid nog meer jouw ding? Op imagine.reynaers.be start een gepersonaliseerde inspiratievideo direct na het ingeven van je adresgegevens en een paar persoonlijke voorkeuren. Zo kan je op een interactieve manier je eigen accenten leggen en wordt je project meteen in een filmpje getoond. In de video krijg je meteen ook te zien hoeveel Reynaers vakmannen zich in jouw buurt bevinden. Achteraf ontvang je zelfs een gepersonaliseerd magazine in je mailbox.

Persoonlijk advies
Vervolgens kan je bij een Reynaers vakman terecht voor persoonlijk advies op maat. Bij de vakman kan je niet alleen de ramen en profielen in real life bekijken, je kan er ook de producten op een groot scherm visualiseren. Ook op de belangrijkste bouwbeurzen zoals op Batibouw kan je, net als in de toonzalen, met de innovatieve productconfigurator de ramen en deuren voor je project eigenhandig samenstellen.

Deze digitale innovaties zijn een handig hulpmiddel. Uiteindelijk is het aan de vakman, die je bijstaat door de juiste vragen te stellen en je de diverse mogelijkheden te tonen. Zijn expertise zal je helpen de juiste keuze te maken voor jouw project op basis van jouw voorkeuren.

Ruime keuze aan kleuren en profielen
Een van de redenen dat Reynaers Aluminium voor een digitale showroomervaring kiest, is dat het bedrijf zodanig veel keuzemogelijkheden biedt dat het onmogelijk is om alle producten in een traditionele showroom samen te brengen. Binnen elke productgroep kan je immers kiezen voor verschillende isolatieniveaus, designvarianten, stijluitvoeringen en alle mogelijke RAL-kleuren. Om dan nog te zwijgen over de verschillende soorten beslag en handgrepen. Er is met andere woorden voor elk wat wils. Via de zeer efficiënte productconfigurator vind je jouw ideale aluminium schuif- of vouwdeur, raam, deur of veranda.

Hoe kies ik het profiel dat bij mijn project past?
Om de juiste ramen en deuren voor jouw project te kiezen, zal de Reynaers-vakman deze vier logische stappen met je doorlopen. Een woordje uitleg.

1. Kies het gewenste isolatieniveau
Energie-efficiëntie is een must. Het is dus essentieel om het juiste isolatieniveau te kiezen voor je raam- en deurprofielen, in overeenstemming met het isolatieniveau en de energie-ambitie van het gebouw in zijn geheel. Reynaers raam- en deurprofielen zijn er voor:
- Renovaties met een beperkt isolatieniveau
- Woningen met een hedendaags isolatieniveau
- Laag energiewoningen
- Passiefwoningen
 
2. Kies een bijpassend product
Voor elk van deze vier isolatieniveaus biedt Reynaers verschillende aluminiumprofielen aan in uiteenlopende stijlen. Zo is er een Masterline en een Slim Line gamma. Die laatste vormt een perfecte imitatie van fijn geprofileerde stalen ramen zonder in te boeten op energie-efficiëntie. Beide reeksen bestaan ook in de variant HI, High Insulation.
 
3. Kies een design
Voor het Masterline gamma biedt Reynaers vier designvarianten aan: de eenvoudige en functionele productgroep “Functioneel”, het meer traditionele “Renaissance”, de groep “Verborgen vleugel” met volledig weggewerkt raam- of deurprofiel en het “Deco” profiel dat perfect bij een meer hedendaagse stijl aansluit. Het ultraslanke “Slim Line” Gamma is beschikbaar in drie designvarianten: Classic, Cubic en Ferro.

4. Kies een kleur
Eens je de variant hebt gekozen, rest je nog de keuze van de kleur en het beslag. Volledig in harmonie met je project of gedurfd contrasterend? Alles is mogelijk.
 

 

Plan je een verbouwing of nieuwbouw en wil je kiezen voor mooie en perfect geïsoleerde ramen? Vraag snel en eenvoudig online een offerte aan.