Drie dingen die je moet weten over aluminium ramen en deuren
Foto: ©Crahay-Jamaigne
Heeft aluminium buitenschrijnwerk helemaal geen onderhoud nodig? Hoeveel verschillende soorten zijn er op de markt? En is aluminium wel een duurzaam product? We antwoorden op de meest gestelde vragen van bouwers.

Wat vinden mensen belangrijk wanneer ze nieuwe ramen kiezen? De belangrijkste eis is energie-efficiëntie, gevolgd door onderhoudsvriendelijkheid en goede garantievoorwaarden. Eigenschappen die helemaal matchen met de aluminium ramen en deuren van Reynaers. We zetten ze even op een rij.

1. Aluminium is uiterst energie-efficiënt en duurzaam
Aluminium onderscheidt zich door zijn uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert prima tegen zowel de kou als de warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten wat betreft energie-efficiëntie. Aluminium profielen zijn ook perfect geschikt voor brede glasdiktes en garanderen een optimale geluidsisolatie. Ook vanuit het standpunt van duurzaamheid en levenscyclusanalyse is aluminium de beste keuze. Aluminium is 100% recycleerbaar. De recyclage gebeurt met een minimum aan energie en zonder enig kwaliteitsverlies. Je kan aluminium eindeloos blijven hergebruiken. Wist je dat in de Belgische bouwsector 96% van het aluminium wordt gerecylceerd?

Hoe energie-efficiënt een aluminium profiel is, hangt af van de keuzes die je als bouwheer maakt. Stem je profielen af op het gewenste energiepeil van je woning: energievriendelijke renovatie, bijna energieneutraal (BEN) of passief. Voor elk van deze isolatieniveaus biedt Reynaers Aluminium een ruim gamma aan, met speciale aandacht voor luchtdicht bouwen, passiefconstructies en lage-energie woningen.

2. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk
Aluminium profielen worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Aluminium moet – in tegenstelling tot hout – nooit gevernist of geschilderd worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met lauw water en een zacht poetsmiddel. Hiervoor bracht Reynaers een gamma onderhoudsproducten op de markt.

3. Hoe presteert aluminium in vergelijking met PVC en hout?
De algemene perceptie over hout en pvc is bekend: hout is duur en vergt veel onderhoud, pvc is goedkoop en vergt weinig onderhoud. Maar hoe onderscheidt aluminium zich in dit verband? Het klopt dat PVC goedkoop en onderhoudsvriendelijk is en geschikt is voor standaard ramen en deuren. PVC is echter niet geschikt voor speciale vormen of voor grote raamconstructies, grote schuiframen of veranda’s. Aluminium biedt een grote stabiliteit waardoor grote en slanke raamconstructies mogelijk zijn. En de prijs van aluminium ramen? Die is vooral afhankelijk van de gewenste isolatiegraad. Hoe beter geïsoleerd, hoe hoger de aanschafprijs, maar des te lager de energiefactuur. Met aluminium investeer je in duurzaamheid en in de toekomst.

Professionaliteit en garantie
Reynaers Aluminium verkoopt systemen van hoge kwaliteit. Daarom biedt het bedrijf tien jaar garantie op profielen en lakwerk. De kwaliteit die Reynaers Aluminium levert wordt ook gewaarborgd door het netwerk van Reynaers Partners en Installers die instaan voor een professionele installatie en begeleiding tijdens heel het proces.

 

Plan je een verbouwing of nieuwbouw en wil je kiezen voor mooie en perfect geïsoleerde ramen? Vraag snel en eenvoudig online een offerte aan.