‘Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst’
Foto: BELGA

Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bezochten samen een hangar van carnavalisten. Dat is te zien in een filmpje dat Dewinter zondagavond gepost heeft op Twitter. N-VA wenst niet te reageren. ‘Het is Aalst Carnaval.’

In het filmpje zie je Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter samen met de Aalsterse N-VA-burgemeester aan een carnavalswagen staan waar de hoofden van Gerolf Annemans en Dewinter op nagemaakt zijn. Daaronder hangt een wasbak, die Dewinter en D’Haese samen kapot laten vallen. ‘Het sanitair is gebroken’, hoor je iemand roepen.

‘Symbolisch samen met Christoph D’Haese het cordon sanitaire doorbroken’, schrijft Filip Dewinter (Vlaams Belang) erbij. ‘Wat niet lachend kan gezegd worden, is de waarheid niet.’ Hij voegt er de hashtags #AalstCarnaval en #VrijeMeningsuiting aan toe.

N-VA kiest er zondagavond voor om niet te reageren op het filmpje. ‘Het is Aalst Carnaval, geen reactie’, klinkt het. Ook burgemeester D’Haese was niet bereikbaar voor commentaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in