Deze man krijgt voor N-VA de Vlaamse cultuur in handen. En het is niet de minister
Foto: rr
De kans is groot dat je nog nooit van Joachim Pohlmann hebt gehoord. Maar dat zal veranderen: de man die ooit in de leer ging bij Bart De Wever is de nieuwe kabinetschef Cultuur.

 

Normaal gezien bepaalt de minister het beleid van een ministerie, en zorgt de kabinetschef ervoor dat dat beleid wordt uitgevoerd. Op het ministerie van Cultuur zal dat de komende jaren waarschijnlijk anders verlopen. De verwachting is dat de tot nu toe onbekende Joachim Pohlmann daar als kabinetschef de lijnen zal gaan uitzetten. Maar wie is hij? En waar staat hij voor? Journalisten Ruud Goossens en Matthias Verbergt maakten een uitgebreid portret.

Meer weten

Lees hier het artikel van Ruud Goossens en Matthias Verbergt over Joachim Pohlmann.

Reageer

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Credits

Journalist Ruud Goossens en Matthias Verbergt | Host Alexander Lippeveld | Audioproductie Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Anna Korterink en Annelies Vanderoost | Chef Audio Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.