Belgisch modelabel A.F. Vandevorst stopt ermee
Filip Arickx en An Vandevorst. Foto: Jan Van der Perre

Na 22 jaar valt het doek over modelabel A.F. Vandevorst. Dat hebben de Antwerpse modeontwerpers An Vandevorst en Filip Arickx zelf laten weten aan het online modeplatform WWD.

De lentecollectie van 2020, nu in de winkels, wordt de laatste collectie van A.F. Vandevorst. Het Antwerpse modekoppel heeft beslist een punt te zetten achter het merk, meldt WWD.

‘De dynamiek in de modewereld is veranderd’, vertelt het echtpaar. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet langer lukt hetzelfde niveau van creativiteit te bereiken, ons te kunnen concentreren op het vertellen van verhalen in plaats van op het product zelf en te werken op de manier die ons altijd heeft onderscheiden.'

Vandevorst en Arickx, die elkaar leerden kennen op de Antwerpse modeacademie in 1987, verwijzen tegenover WWD ook naar hun esthetiek die zich slecht leent voor de digitale manier waarop vandaag de dag gewerkt wordt. ‘Natuurlijk moeten we evolueren, de wereld gaat verder. Maar het is een minder aantrekkelijke wereld voor ons. Met digitale evolutie is alles veranderd. Exclusiviteit en intimiteit zijn er niet meer.’

A.F. Vandevorst organiseert op 29 februari, tijdens de Parijse modeweek, nog een evenement om hun personeel en fans te bedanken, daarna valt het doek na 22 jaar definitief over het merk. Al zou het koppel in de toekomst graag een tentoonstelling organiseren met de meer dan 2.000 stukken uit het archief van het label.

Lees zaterdag in De Standaard een interview met het Antwerpse modekoppel A.F. Vandevorst.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig