Buschauffeurs van Limburgse stelplaats De Lijn gaan weer aan het werk
Ook eerder deze week waren er al acties bij de stelplaats in Beverlo. Foto: Boumediene Belbachir
De spontane vakbondsactie in de stelplaats Beverlo wordt vanaf vrijdagmiddag stopgezet, meldt De Lijn. De chauffeurs gaan na de middag terug aan het werk, waardoor de diensten zullen normaliseren. Door de stakingsactie was de dienstverlening in Limburg vrijdagochtend opnieuw verstoord.

De spontane vakbondsactie in de stelplaats Beverlo van De Lijn wordt vanaf vrijdagmiddag stopgezet, meldt de openbaarvervoermaatschappij. De chauffeurs gaan na de middag terug aan het werk, waardoor de diensten zullen normaliseren. Door de stakingsactie was de dienstverlening in Limburg vrijdagochtend opnieuw verstoord.

De staking wordt vanaf vrijdagmiddag stopgezet na een overleg tussen directie en vakbonden. 'We betreuren dat de gemoederen opnieuw verhit zijn geraakt na het goede overleg van donderdag', klinkt het bij De Lijn. 'We gaan de problemen tussen de diensten openlijk bespreken en samen tot een oplossing proberen te komen.'

Twee derde van de buschauffeurs van de stelplaats Beverlo ging vrijdagvoormiddag niet aan het werk. Ook in Lanaken legden drie chauffeurs het werk neer. De lijnen die hinder ondervinden door de staking in Beverlo zijn: 7, 15b, 17a, 19, 19b, 21a, 22, 23, 32, 35c, 51, 52, 58, 84, 90, 91, 92, 170, 299 en 306. In Lanaken gaat het om de lijnen 20a, 63, 64 en 65.

Er waren eerder deze week al acties in de stelplaats na een incident maandag in Houthalen-Helchteren. Een bestuurder werd bedreigd en vroeg politiebijstand via de centrale van De Lijn, maar die kwam te laat. Na overleg tussen directie en vakbonden leken de plooien gladgestreken en donderdag reden de bussen weer normaal. Na een Facebookpost van een werknemer van de dispatching waarin werd gemeld dat 'de dispatching gelijk had en geen fouten heeft gemaakt', ontstond donderdagavond nog een hevige discussie. Vrijdagochtend brak vervolgens opnieuw een vakbondsactie uit.