Jeff Bezos koopt duurste woning ooit in LA
Jeff Bezos met zijn vriendin Lauren Sanchez. Foto: AFP

De Amerikaanse multimiljardair Jeff Bezos (56) heeft in Los Angeles een landgoed gekocht voor 165 miljoen dollar. Dat is een record voor de stad, schrijft de Wall Street Journal.

Volgens de krant kocht Amazon-baas Jeff Bezos het landgoed van ruim 3,5 hectare in Beverly Hills van de zakenman David Geffen, met wie hij vorig jaar nog gespot is op diens megajacht. In de jaren 90 tikte Geffen het vastgoed nog voor 47,5 miljoen dollar op de kop.

165 miljoen dollar is het meeste dat ooit betaald werd voor een woning voor één familie in de regio Los Angeles, aldus de Wall Street Journal.

Het pand werd oorspronkelijk in de jaren 1930 gebouwd voor filmmagnaat Jack Warner, van Warner Bros. Studios. Volgens een artikel in het archief van Architectural Digest is het huis ruim 1.200 vierkante meter groot en omvat het domein onder meer ruime terrassen en tuinen, twee gastverblijven, drie serres, een tennisveld, zwembad en golfterrein. Naar verluidt bevat het huis de houten vloer waarop Napoleon zijn Joséphine ten huwelijk vroeg. Bekijk hier enkele foto’s.

Vriendin/minnares

Bezos is, zelfs na zijn recente scheiding, nog steeds de rijkste man op aarde met een vermogen van 131 miljard dollar. Hij zou al een tijdje op huizenjacht geweest zijn met zijn vriendin Lauren Sanchez. Beverly Hills ligt vlak bij Hollywood, en is als woonplaats erg geliefd bij filmsterren en andere beroemdheden.

De Amazon-oprichter heeft intussen een vastgoedimperium opgebouwd. Zo heeft hij een grote woning in Washington D.C. en bezit hij ook duizenden hectare in Texas.

Het nieuws over de nieuwe aankoop volgt op berichten dat Bezos 4,1 miljard dollar aan Amazon-aandelen heeft verzilverd. Hij zou zich intussen ook op de kunstmarkt hebben gestort. In november heeft hij naar verluidt meer dan 50 miljoen dollar betaald voor het werk ‘Hurting the word radio #2’ van Ed Ruscha ,een recordprijs voor de kunstenaar.

Correctie 13/02/2020: Het landgoed dat Jeff Bezos kocht in Beverly Hills is niet 9 hectare groot, maar ruim 3,6 hectare (= 9 acre).