Trump voorspelt verdwijning van coronavirus in april door 'warmte'
Foto: NEWSCOM
De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat het nieuwe coronavirus in april zal verdwijnen door warmer weer. 'Over het algemeen zal de warmte ervoor zorgen dat het virus weggaat', zo zei hij op een persmoment in het Witte Huis. Hij prees ook de Chinese autoriteiten. 'Ik denk dat ze goed werk leveren', aldus de Amerikaanse president.

Afgelopen vrijdag tweette Trump al dat de Chinese president Xi Jinping succesvol zal zijn in het uitroeien van het virus, omdat er warmer weer aankomt en het virus daardoor zwakker wordt, zo schreef hij na een telefoongesprek met zijn Chinese ambtsgenoot.

Experts zijn verdeeld over de stelling van Trump. In de VS gaat het aantal besmettingen wellicht nog toenemen, om dan binnen een paar weken weer te zakken. Maar aangezien het om een nieuw virus gaat, is onduidelijk of dit door de lente zal zijn. Momenteel zijn er nog te veel vragen over de omstandigheden waarin het coronavirus zich verspreidt.

Sinds het nieuwe virus in december opdook in de Chinese stad Wuhan, zijn 910 mensen aan het virus overleden en meer dan 40.000 mensen besmet. Op twee na vielen alle doden op het vasteland van China, de meesten in de provincie Hubei. In de Verenigde Staten zijn twaalf mensen besmet met het virus.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in