Beaulieu wil 34 banen schrappen bij tapijtproductie
Foto: BELGA

Beaulieu International Group (BIG) wil ’s nachts de productie stoppen op de afdeling getuft tapijt. Dat zijn tapijten die niet traditioneel geweven worden, maar waarvan de langere garen worden vastgemaakt op een ondergrond. Beaulieu was ooit wereldleider in de productie van dit type tapijt, maar de vraag zit in dalende lijn.

Beaulieu kondigde maandag de voorgenomen herstructurering aan op een ondernemingsraad. Hierdoor dreigen 34 van de 273 banen te verdwijnen. De directie wil wel ‘maximaal inzetten’ op hertewerkstelling binnen de groep, klinkt het in een persbericht. De informatie- en consultatiefase van de procedure-Renault wordt opgestart.

De tuft-markt worstelt al enkele jaren met overcapaciteit. Dat komt omdat consumenten deze vloerbedekking vaker inruilen voor bijvoorbeeld laminaat en vinyl. In die afdelingen is Beaulieu International Group wel sterk gegroeid.

‘Ondanks een transformatieplan en groei-investeringen, maken de huidige marktomstandigheden het voor de Tuft Divisie onmogelijk om in de huidige vorm rendabel te zijn. De Beaulieu Flooring Solutions Business Unit kondigt vandaag dan ook zijn intentie aan om de Belgische productieactiviteiten voor getuft tapijt te herstructureren’, luidt het in een persbericht.

BIG stelt wereldwijd zowat 5.000 mensen tewerk, waarvan 1.881 in België.