David Goffin mag naar halve finales op ATP-toernooi Montpellier: “Opslag draaide goed, ik speelde agressief
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Franse Montpellier (hard/542.695 euro).

Bij de laatste acht haalde onze landgenoot het in twee sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP 67): 6-4 en 7-6 (7/5) na 1 uur en 38 minuten. Het was al het vijfde duel tussen Herbert en Goffin, telkens trok de Luikenaar aan het langste eind. Recent schakelde hij de 28-jarige Fransman nog uit in de tweede ronde van het Australian Open.

“Mijn opslag draaide goed, ik speelde agressiever, heb geprobeerd het initiatief te nemen zodat hij niet zijn aanvallende spel zou kunnen ontwikkelen want daarin is hij sterker”, reageerde Goffin. “In de tweede set speelde hij een ongelofelijk spel (om 4-1 voor te komen, red) maar ik kwam terug en in de tiebreak was het verschil miniem. Ik speelde al eenrichtingsmatchen tegen hem, maar ook wedstrijden waarin ik het moeilijk had en hij had kunnen winnen. Telkens beschik ik over de wapens om het hem moeilijk te maken.”

Om de veertiende finale in zijn carrière te bereiken, moet Goffin vandaag in de halve finales nog voorbij de Canadees Vasek Pospisil geraken. De nummer 132 van de wereld profiteerde vrijdag optimaal van het forfait van de Fransman Richard Gasquet (ATP 58).

“Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Ik zal moeten bewegen zodat hij zijn spel niet kan opleggen”, aldus Goffin.

Goffin en Pospisil stonden eerder nog maar één keer tegenover elkaar: in de zestiende finales van het ATP-toernooi in 2013 haalde Goffin het in drie sets.

Yanina Wickmayer laat halve finale uit handen glippen op ITF Midland

Yanina Wickmayer (WTA-146) heeft zich vrijdag niet voor de halve finales van het met 100.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi van Midland (Michigan) kunnen plaatsen. Het Belgische vijfde reekshoofd verloor in haar kwartfinale met 3-6, 6-1 en 6-4 van de Amerikaanse Irina Falconi (WTA-385). Ze gaf daarbij op eigen service een 2-4 voorsprong in de derde set uit handen.