Eenmalige reünie van ‘Friends’ lijkt er nu dan toch echt te komen
Foto: NBC
Fans hopen er al op sinds de laatste aflevering, het gonst al jaren van de geruchten, maar nu lijkt een terugkeer van ‘Friends’ dan toch eindelijk in de maak. De Amerikaanse betaalzender HBO zou volgens het doorgaans goed geïnformeerde Deadline.com met de voormalige cast een deal hebben afgerond voor een eenmalige reünie.

Om de zes vrienden te laten terugkeren heeft HBO wel diep in de buidel moeten tasten. Jennifer Anniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), David Schwimmer (Ross), Matt LeBlanc (Joey) en Matthew Perry (Chandler Bing) zouden elk tussen de drie en de vier miljoen dollar krijgen. Het zou gaan om één aflevering van één uur, die gedraaid zal worden zonder script. Meer details zijn voorlopig niet bekend.

Die special is bedoeld om een boost te geven aan HBO Max, het streamingplatform van HBO dat in mei wordt gelanceerd en dat de concurrentie wil aangaan met Netflix. Eerder betaalde HBO al 425 miljoen dollar voor de uitzendrechten van alle tien seizoenen van ‘Friends’.

De onderhandelingen voor een reünie waren al heel lang aan de gang en leken in het slop te zitten omdat de sterren meer geld eisten. Nu lijkt er dan toch eindelijk een deal gevonden te zijn, iets wat Matthew Perry eerder deze week al leek te bevestigen met een tweet waarin hij 'groot nieuws' aankondigde.