In Gent heeft de lokale politie vrijdagmorgen het Sint-Baafsplein afgesloten na een melding dat een verdachte van een vechtpartij zich verschanst zou hebben in het theatergebouw van NTGent. Volgens de woordvoerder van NTGent ging het om een overval op een poetsvrouw en zijn de daders ervan gevlucht, en die informatie wordt bevestigd door de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het plein tussen het Belfort en de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent werd vrijdagmorgen afgezet. Volgens de eerste informatie vond daarvoor een vechtpartij plaats en zou een verdachte ervan zich verschanst hebben in het theatergebouw, maar volgens woordvoerder Tom De Clercq van NTGent ging het om een overval op een poetsvrouw.

'De vrouw is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en ze verkeerde in shock. Er was even twijfel of de daders nog in het gebouw waren, maar nu is duidelijk dat ze meteen gevlucht zijn', aldus De Clercq. De vrouw verkeert niet in levensgevaar. 'Eén of meerdere mannen zijn het gebouw binnengekomen. Hoe ze zijn binnen geraakt, weten we nog niet', zegt De Clercq. De verdachten zijn voorlopig spoorloos. Het is niet duidelijk of er buit gemaakt werd.

Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat het om een overval ging. 'De poetsvrouw is rond 6.30 uur gebotst op een aantal verdachten die in het gebouw waren', zegt woordvoerster Annelies Verstraete. Het zou gaan om twee of drie mannen. 'Ze sprak hen aan waarom ze zich daar bevonden en er is een schermutseling ontstaan. De vrouw heeft slagen gekregen en er is ook sprake van wapenvertoon. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar ze verkeert niet in levensgevaar.'

De vrouw zal verhoord worden zodra haar toestand dat toelaat. 'Volgens de eerste info zouden de verdachten nog in het gebouw geweest zijn, maar later bleek dat ze gevlucht zijn. Het labo is ter plaatse voor sporenonderzoek en er wordt alles op alles gezet om de verdachten te vatten', zegt Verstraete.

Het is nog niet duidelijk of er uit het theatergebouw iets gestolen is. Een deel van het gebouw en het Sint-Baafsplein zijn intussen weer vrijgegeven door de politie, maar er wordt nog sporenonderzoek uitgevoerd.