Tweede dode door kettingbotsing in Beverentunnel
Foto: rr

Het zware ongeval in de Beverentunnel van dinsdag heeft nog een tweede dodelijke slachtoffer geëist. Een van de vijftig gewonden bezweek vandaag aan zijn verwondingen. Dat meldt de gemeente Beveren.

Het ongeval gebeurde gisteren om 13.30 uur in de ­Beverentunnel, in de richting van Nederland. Een Bulgaarse truck kon niet op tijd remmen voor de file en reed in op de personen­wagen voor zich. Door de kettingreactie werden ook twee bussen met arbeiders van Katoennatie geraakt, die op hun beurt tegen twee andere vrachtwagens botsten. 

In de personenwagen viel het eerste dodelijke slachtoffer. Het gaat om een 30-jarige man uit Merksem. Een tweede persoon, een 36-jarige man uit Antwerpen die in een van de bussen zat, bezweek aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Vier anderen raakten zwaargewond. Er waren ook 44 lichtgewonden.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog. Er is een verkeersdeskundige aangesteld die onder meer de camerabeelden van in de tunnel zal raadplegen. De vrachtwagenbestuurder, een 52-jarige man uit Bulgarije, testte negatief op alcohol en drugs. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.

Gemiddeld vindt elke twee weken een ongeval plaats in de gevaarlijkste tunnel van ons land. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan maatregelen om het hoge aantal ongevallen in de Beverentunnel naar omlaag te halen. Het grote probleem is dat er vaak files staan. Dat komt vooral omdat er net na de tunnel in de richting naar Nederland een afrit is naar de haven. Die afrit staat vaak vol met vrachtwagens, wat files in de hand werkt.

Het Agentschap zal dit voorjaar een permanente trajectcontrole in en rond de tunnel invoeren. Later dit jaar zal het Agentschap nog een nieuw systeem invoeren waarbij er net voor de tunnel meteen slagbomen naar omlaag gaan wanneer een ongeval heeft plaatsgevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig