In de Beverentunnel op de R2 is een zwaar ongeval gebeurd, waarbij vier voertuigen betrokken waren. Naast één dode, raakten ook vijf mensen zwaargewond en 44 anderen lichtgewond. De tunnel is weer vrijgemaakt.

Bij het ongeval in de Beverentunnel waren vier voertuigen betrokken: twee bussen, een vrachtwagen en een personenwagen. Een vrachtwagen zou achteraan ingereden zijn op een file midden in een tunnel. Daardoor ontstond een kettingbotsing. De auto die door de vrachtwagen werd aangereden, werd verpletterd. Voor de bestuurder kwam alle hulp te laat. De persoon overleed ter plaatse.

In een reactie op Radio 1 zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren dat het niet het eerste ongeval is dat in de tunnel gebeurt. Integendeel. Vorig jaar zijn er tientallen ongevallen gebeurd in de tunnel. 'Er zijn al maatregelen genomen, onder meer een tunneldosering. Nu moeten we kijken of er nog meer maatregelen nodig zijn want dit mag geen tweede keer gebeuren.' 

Medisch interventieplan

Bij het ongeval vielen vijf zwaargewonden en 44 lichtgewonden. Het medisch interventieplan werd ingeschakeld en verschillende brandweerkorpsen werden opgeroepen. 65 andere betrokkenen bleven ongedeerd, zij zijn allemaal van de plaats van het ongeval geëvacueerd.

Verkeer 

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, zal nog worden onderzocht door een verkeersdeskundige die ter plaatse is geroepen. De hulpdiensten hebben de tunnel een tijdlang in beide richtingen afgesloten om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Sinds 19.45 uur kan het verkeer weer in beide richtingen door de tunnel. 

De verkeerssituatie was rond 20.30 uur sterk verbeterd. De grootste files zijn verdwenen.