Dit is het geheim van blondines met de perfecte haarkleur
Foto: Shutterstock.com
Blond, ontkleurd, gehighlight of wit haar is natuurlijk prachtig, maar helaas kunnen de lokken al eens een oranje of gele schijn krijgen. De oplossing hiervoor? Een paarse shampoo! Volgens blondines met de perfecte blonde lokken is deze paarse shampoo alvast een must in je badkamer om die gele schijn te neutraliseren en je haar zijdezacht te houden.

Blonde, witte, grijze of gehighlighte lokken kunnen om verschillende redenen een gele of oranje schijn krijgen. Zonlicht en water met chloor zijn het meest nefast voor mooie blonde lokken. Maar ook roken, voeding, verkeerde haarverzorgingsproducten en natuurlijk het kleuren zelf kunnen je lokken verkleuren. Voor blondines of brunettes met highlights is een paarse shampoo dan ook onmisbaar om de haarkleur perfect te houden.

Paarse shampoo to the rescue
Een gele of oranje schijn in je haar kun je neutraliseren met een shampoo verrijkt met paarse pigmenten. Paars is namelijk de tegenpool van geel en oranje, en is dus ideaal om de verkleuring te neutraliseren. Een keer per week je haar wassen met zo’n shampoo is voldoende. Meerdere keren per week dit doen, wordt afgeraden want dan zouden je lokken wel eens een blauwe schijn kunnen krijgen of te donker worden.

Voor & Na  

Voor & Na  

De must-have shampoo volgens blondines
De ene paarse shampoo is natuurlijk de andere niet. Het grote nadeel van heel wat paarse shampoos is dat ze het haar droog en stug maken. Volgens reviews van blondines op online stores zoals kruidvat.be is de Elsève Color Vive Purple Shampoo dé beste koop. “Het grote voordeel van deze shampoo is dat je al na één wasbeurt effect hebt: het geel is weg, mijn lokken hebben de perfecte blonde kleur én voelen zacht aan”, klinkt het in heel wat positieve recensies. Naast de shampoo bevat het gamma ook een Color Vive Purple Haarmasker. Een extra verwenning met paarse pigmenten om je blonde lokken nog meer te doen schitteren.

Stappenplan om een gele schijn te doen verdwijnen

Voor blondines:

 • Was een keer per week je haar met de Elsève Color Vive Purple Shampoo. Laat de shampoo een tot drie minuten intrekken om de neutralisatie te activeren.
   
 • Breng na het uitspoelen van de shampoo het Color Vive Purple Haarmasker aan op de haarlengtes en -punten. Laat het vijf minuten intrekken om de haren voldoende goed te kunnen hydrateren en voeden voor een mooie glans.
   
 • Was de andere dagen je haar met een Elsève Color Vive Classic Shampoo en Masker. Geen tijd voor een masker? Kies dan voor de Elsève Color Vive Rapid Restore, een snelwerkende conditioner met de intensieve werking van een haarmasker.

Voor brunettes met highlights:

 • Was een keer per week je haar met de Elsève Color Vive Purple Shampoo. Laat de shampoo vijf minuten intrekken om de gele kleur van de gehighlighte lokken te neutraliseren.
   
 • Breng na het uitspoelen van de shampoo het Color Vive Purple Haarmasker aan op de haarlengtes en -punten. Laat het tien minuten intrekken om je lokken een gigantische boost te geven.
   
 • Was de andere dagen je haar met een Elsève Color Vive Classic Shampoo en Masker. Geen tijd voor een masker? Dan kun je het makkelijk vervangen door de Elsève Color Vive Rapid Restore, een snelwerkende conditioner met de intensieve werking van een haarmasker.

NIEUW: het Elsève Color Vive Purple Gamma. De eerste verzorgende shampoo en masker om je gehighlight, geblondeerd, ontkleurd of wit haar te ontgelen. Ontdek meer »