Twee Belgen op longlist Libris Literatuur Prijs
Saskia De Coster (foto) en Elvis Peeters zijn de twee Belgen op de longlist van Libris Foto: Gert Verbelen

De longlist voor de Libris Literatuur Prijs bevat dit jaar de namen van twee Belgische schrijvers, Saskia De Coster en Elvis Peeters. In totaal zijn achttien schrijvers genomineerd.

De jury onder leiding van Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie in Leiden, selecteerde de achttien boeken uit bijna tweehonderd titels. Op 2 maart wordt bekend welke zes er op de shortlist komen en op 11 mei wordt de winnaar bekendgemaakt in Amsterdam.

Voor de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar ligt een geldbedrag klaar van 50.000 euro. Vorig jaar won De goede zoon van Rob van Essen.

Saskia De Coster maakt kans op de Libris Literatuurprijs met Nachtouders, Elvis Peeters met De ommelanden. Ook Wessel te Gussinklo en Peter Buwalda, die met respectievelijk De hoogstapelaar en Otmars zonen al de Bookspot Literatuurprijzen 2019 wonnen, staan op de longlist.

Andere genomineerden zijn Hanna Bervoets (Welkom in het Rijk der zieken), Anjet Daanje (De herinnerde soldaat), Stephan Enter (Pastorale), Ronald Giphart (Alle tijd), Oek de Jong (Zwarte schuur), Sander Kollaard (Uit het leven van een hond), Thomas van der Meer (Welkom bij de club), Dido Michielsen (Lichter dan ik), Anne Moraal (Honden huilen niet), Astrid H. Roemer (Gebroken wit), Marijke Schermer (Liefde, als dat het is), M.M. Schoenmakers (De vlucht van Gilles Speksneijder), Manon Uphoff (Vallen is als vliegen) en Nina Weijers (Kamers Antikamers).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig