Freek Braeckman presenteerde maandag om 13 uur voor het eerst het VTM Nieuws vanuit de nieuwe gebouwen in Antwerpen. Bekijk de eerste minuten van de uitzending in de video hierboven.

Voor het eerst sinds de start van VTM in 1989 zullen de uitzendingen van VTM NIEUWS maandag niet vanuit Vilvoorde gebeuren. De commerciële zender installeerde een nagelnieuwe studio in de kantoren van moederbedrijf DPG Media in Antwerpen.

In de nieuwe studio staan acht videowalls, goed voor een schermoppervlakte van 70 vierkante meter. De studio reikt over twee verdiepingen. De blikvanger is een grote verticale videowall die begint in de vloer en eindigt in het plafond op de bovenste verdieping van de studio. Nieuwsanker Stef Wauters geeft in de video hieronder een blik achter de schermen.

Voor de ceo van DPG Media, Christian Van Thillo, is het project News City nu helemaal gelanceerd. DPG bracht al zijn nieuws onder hetzelfde Antwerpse dak: de redacties van VTM Nieuws, De Morgen, Het Laatste Nieuws en verschillende magazines.

Maandagochtend werd de studio geopend door een aantal prominente politici. Burgemeester Bart De Wever, premier Sophie Wilmès, minister-president Jan Jambon en minister van Media Benjamin Dalle waren aanwezig voor een letterlijke druk op de startknop.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig