Gentse messentrekster maakte vier slachtoffers, voorgeleid voor moordpoging
Foto: if
De vrouw die zondagavond aan de Bevrijdingslaan in Gent werd opgepakt door de politie, heeft op drie verschillende plaatsen in totaal vier personen neergestoken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De vrouw wordt voorgeleid voor poging tot moord, maar er zijn geen aanwijzingen dat ze een terroristisch motief had.

In Gent werd de Bevrijdingslaan zondagavond afgesloten na een schietincident. De politie schoot een vrouw in de hand, die twee mannen had aangevallen met een mes. Uit het onderzoek bleek dat ze nog slachtoffers had gemaakt, zegt het parket. ‘Op drie verschillende locaties werden in totaal vier personen aangevallen met een mes. Het eerste slachtoffer, een 26-jarige man uit Lievegem, werd omstreeks 15.55 uur neergestoken in de Oranjeboomstraat in Mariakerke.’ De man verkeerde zondagavond in levensgevaar.

‘Omstreeks 16.05 uur werd een 37-jarige vrouw neergestoken in de Korte Rijakkerstraat in Mariakerke. Het slachtoffer raakte ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar’, zegt het parket.

Rond 16.15 uur werden uiteindelijk in de Bevrijdingslaan in Gent twee passanten aangevallen met een mes. Het ging om twee mannen van 45 en 52 jaar oud. Eén van hen verkeerde zondagavond nog in levensgevaar.

‘Het leek erop dat de dader, die zich met een fiets verplaatste, in het wilde weg rond zich heen stak en de slachtoffers niet eens kende’, zei een getuige in café Koffieshop. De slachtoffers zijn een Turkse Gentenaar en een andere volwassen man. ‘Het viel wel op dat de politie meteen ter plekke was, alsof ze de dader vanuit een hinderlaag neerschoot’, zei een andere getuige. Wellicht gebeurde dat vanuit een anonieme politiewagen die vlak achter de fietsende vrouw reed, omdat ze toen al werd verdacht van de eerste feiten.

26-jarige vrouw

De politie kon de vrouw ontwapenen met een schot in de hand. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Gent. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en daarna werd ze overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor. De vrouw werd gearresteerd en zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van moordpoging. Het parket vraagt haar aanhouding.

De onderzoeksrechter, het parket en het labo voerden intussen onderzoek uit op de drie locaties. Er werden een ballistisch expert en een wetsdokter aangesteld. ‘Zoals standaard voorzien is, wordt er ook een opsporingsonderzoek gevoerd naar het gebruik van het vuurwapen door de politie’, zegt het parket Oost-Vlaanderen. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw een terroristisch motief had.’ Wat de vrouw bezielde, is nog niet duidelijk.