Euromillions krijgt update
Foto: AP

Niet enkel het logo en de spelformulieren van Euromillions krijgen een update, ook het spelverloop wordt anders. Zo zal onder meer de jackpot sneller de 100 miljoen bereiken, zo meldt de Nationale Loterij.

Het sneller stijgen van de jackpot wordt mogelijk omdat de Euromillions-jackpot op een andere manier zal worden gespijsd.

Onder de nieuwe formule zullen er voortaan ook drie in plaats van twee uitzonderlijke jackpots per jaar te winnen zijn, en dat telkens van minstens 130 miljoen.

De maximumjackpot wordt opgetrokken tot 200 miljoen, en zal telkens wanneer hij gewonnen wordt met 10 miljoen euro stijgen. De uiteindelijke maximumlimiet is 250 miljoen euro. Dat trage groeiproces zal ervoor zorgen dat het jaren duurt voor die maximumlimiet wordt bereikt.

Het zijn de loterijen van de Euromillions-community die samen beslisten om de veranderingen door te voeren. Het gaat om België, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Het nieuwe aanbod zal vanaf zaterdag 1 februari beschikbaar zijn in de verkooppunten, en op het internetspelplatform e-lotto.be van de Nationale Loterij.

De eerste trekking wordt gehouden op dinsdag 4 februari en op vrijdag 7 februari is er een uitzonderlijke jackpot van minstens 130 miljoen euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in