Hinder door dodelijk verkeersongeval op E17
Foto: JEFFREY DUJARDIN

Een zwaar verkeersongeval met twee vrachtwagens op de E17 in De Pinte heeft aan twee mensen het leven gekost. De politie raadt aan de buurt te vermijden.

De avondspits in de streek rond Gent belooft zeer zwaar te worden. Vrijdagnamiddag om 14.20 uur gebeurde op de E17 in De Pinte, in de richting van Kortrijk, een zeer zwaar verkeersongeval.

Een vrachtwagen stond op de pechstrook en de truckchauffeur stond naast zijn voertuig voertuig. Net op dat moment week een aankomende vrachtwagen om een nog onduidelijke reden af van zijn rijbaan en knalde tegen de andere vrachtwagen.

Twee doden

De passagier van de aanrijdende vrachtwagen raakte zwaargewond en overleed ter plaatse. Het gaat om een 55-jarige man uit Waregem. De bestuurder van de geparkeerde vrachtwagen, een Roemeen van 32 jaar, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en is daar overleden.

De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen, een 44-jarige man uit Harelbeke, legde een negatieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Het Verkeerscentrum en de politie roepen op om de omgeving te vermijden.