Cardio@home: de beste work-outs om thuis te doen
Foto: Lidl
Geen zin in de sportschool? Met goede fitnesstoestellen zoals een loopband of hometrainer kun je gemakkelijk thuis aan je conditie werken. Voor een strak lijf kies je voor een fitnessbank of halterset. Want … summer bodies are made in winter.

Hometrainer
De ideale trap naar een gezonder leven? Een hometrainer bevordert de stofwisseling en je algemene lichaamsconditie. Eentonig en saai? Hometrainers hebben veel verschillende functies om je dagelijkse trainingen uitdagender, effectiever en leuker te maken. Jouw favoriete Netflix-serie bekijken en tegelijk een uurtje zweten op de hometrainer: het beste van twee werelden.

Vetverbrander/spiersimulator
Droom je van een strak lichaam op het strand? Met behulp van de elektrische spiersimulator is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om je summer body te trainen. Dat toestel maakt gebruik van elektrostimulatie (EMS) die ervoor zorgt dat jouw buikspieren zich aanspannen. Combineer dit met gezonde voeding en een goed trainingsschema voor het beste resultaat.

Fitnessbank met expanders
Een trainingsbank met in de lengte verstelbare expanders zorgt voor een veelzijdige en intensieve work-out van het hele lichaam. Met een trainingsbank kun je zowel armen, buik als schouders trainen: sit-ups, push-ups, krachttraining en diverse weerstandsoefeningen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter.

Halters
Je spieren trainen met gewichten of halters is al lang geen onemanshow meer van de gespierde krachtpatsers uit de fitness. Ieder lichaam heeft spieren en je hebt er alle voordeel bij om ze sterk en soepel te houden. Met halters kun je het hele bovenlichaam trainen en ze helpen bovendien de beweging te stabiliseren bij elke oefening.

Roeitrainer
Een roeitrainer is een bekend fitnessapparaat in de sportschool maar ook thuis werk je hiermee eenvoudig aan je conditie of uithoudingsvermogen. Variërend van een milde cardio-activiteit tot conditionele krachttrainingen. Het voordeel van een roeimachine is dat je ook je spieren versterkt. De perfecte training voor je hele lichaam.

Multifunctioneel trainingstoestel
Weet je welke spieren je gebruikt als je gaat zitten, iets optilt of bijvoorbeeld een deur opent? Waarschijnlijk niet. Momenteel is ‘functioneel’ de nieuwe maatstaf voor effectief en efficiënt trainen.  Op dit multifunctioneel fitnesstoestel universeel toestel train je geen spieren, maar bewegingen. De oefeningen laten je dus toe om je dagelijkse bewegingen te verbeteren.