Japanse miljardair staakt zoektocht naar partner voor ruimtereis
Foto: REUTERS

Meer dan 27.000 vrouwen hadden zich al aangemeld voor de realityshow waarin de Japanse miljardair Yusaku Maezawa op zoek zou gaan naar een partner, die hij zou meenemen op een reis rond de maan. De zoektocht wordt nu gestaakt omwille van persoonlijke redenen.

De 44-jarige Maezawa, die zijn fortuin vergaarde met de oprichting en verkoop van de online modewinkel Zozo, kocht in 2018 meteen alle zitjes op de Big Falcon Rocket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, dat in 2023 voor het eerst met burgers rond de maan zal vliegen.

Toen klonk het dat hij ook enkele kunstenaars wou meenemen om hen te inspireren, maar Maezawa zocht ook persoonlijk gezelschap. Daarom zou de steenrijke vrijgezel via een realityshow op zoek gaan naar een vriendin, zo werd eerder deze maand aangekondigd. Dat programma zou worden uitgezonden op de Japanse streamingdienst AbemaTV.

Meer dan 27.000 vrouwen hadden zich aangemeld, maar dat blijkt nu verloren moeite te zijn. Maezawa heeft zich teruggetrokken uit het programma en excuseert zich daarvoor op Twitter. ‘Ondanks mijn oprechte en eerlijke vastberadenheid tegenover de show, was er ook een deeltje van mij dat gemengde gevoelens had over mijn deelname’, klinkt het berouwvol.