Vijftig Amerikaanse militairen raakten gewond bij Iraanse raketaanval op basis
Archiefbeeld Ain al-Assad. Foto: AP

De tol van de Iraanse raketaanval op een Amerikaanse basis in Irak begin januari, op het hoogtepunt van de spanningen tussen Teheran en Washington, is hoger dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die dinsdag door het Pentagon zijn vrijgegeven.

In totaal hebben 50 Amerikaanse soldaten een hersenschudding opgelopen bij de aanval op de luchtmachtbasis van Ain al-Assad, zei het ministerie van Defensie in een persbericht.

31 van hen zijn ter plaatse behandeld en konden al terugkeren naar hun eenheid. Achttien anderen zijn geëvacueerd naar een Amerikaans militair ziekenhuis in Duitsland en één gewonde werd overgebracht naar Koeweit.

De Amerikaanse president Donald Trump had na de aanval nochtans in een televisietoespraak gezegd dat er geen Amerikaanse gewonden waren.Vrijdag was nog sprake van 34 gewonden.

Iran bestempelde de raketaanval als een vergelding voor de dodelijke raid op topgeneraal Qassem Soleimani, de bevelhebber van de beruchte al-Qudsbrigade die in Irak werd geliquideerd door een Amerikaanse drone.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig