Brand in Beersel eist ook leven van man
Foto: jvi
Bij een brand in Beersel liet dinsdag een 39-jarige vrouw het leven, haar 42-jarige echtgenoot raakte zwaar verbrand en werd overgebracht naar het brandwondencentrum, maar overleed aan zijn verwondingen.

Het vuur in de woning in de Stationsstraat werd dinsdag omstreeks 12.15 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning en bleek het vuur vooral op de eerste verdieping te woeden, aan de achterzijde van de woning. Op het moment van de brand waren in de woning twee personen aanwezig, een 39-jarige vrouw en haar 42-jarige echtgenoot. De man raakte ernstig verbrand en werd naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht. Het parket Halle-Vilvoorde meldt woensdag dat de man overleden is. Voor zijn echtgenote kwam dinsdag alle hulp te laat.

Het parket stuurde het gerechtelijk labo, een branddeskundige en de wetsdokter ter plaatse voor een eerste onderzoek. Het besliste daarna een gerechtelijk onderzoek voor moord en opzettelijke brandstichting in een bewoond huis in Beersel te openen.

‘Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk, maar het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord en opzettelijke brandstichting in een bewoond huis met dodelijke afloop, en gaat vanavond samen met de onderzoeksrechter ter plaatse komen’, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre aan Belga.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig