Howest schrapt uitwisselingen naar China
Mondmaskers te koop in Hongkong. Foto: Photo News

De hogeschool West-Vlaanderen (Howest) heeft besloten om de komende maanden alle studenten- en personeelsreizen van en naar China te staken door het coronavirus.

Door de maatregel van Howest gaan enkele uitwisselingsprojecten van de komende maanden niet door. ‘Onze beslissing heeft een impact op een 80-tal van onze studenten en medewerkers, maar hun gezondheid gaat voor. We willen geen risico’s nemen’, verklaart Isabelle Pertry, diensthoofd Internationalisering aan Howest.

De school vindt dat China op dit moment de situatie duidelijk niet onder controle heeft en dat maakt het moeilijk om in te schatten hoe de verspreiding van het virus zal evolueren.

Zo gaat de inleefreis China From Within en een studiereis van de richting Industrieel Productontwerpen niet door. Ook de komst van een Chinese student naar Brugge is geschrapt.

De school maakt wel een uitzondering voor een student die stage zou doen op het eiland Taiwan omdat de verspreiding van het virus daar beperkt is. De school neemt de kosten die deze beslissing met zich meebrengt voor haar rekening.

Vorige week namen de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen een gelijkaardige beslissing.