‘Jullie zeggen dat ik dik ben? Rot op!’
Daniël Elena (links) is de 48-jarige bijrijder van negenvoudig Frans wereldkampioen rally Sébastien Loeb. Foto: AP

Daniël Elena, de copiloot van negenvoudig wereldkampioen rally Sébastian Loeb, verdedigt zich fel tegen kwetsende kritiek van fans.

Topsport en overgewicht, het blijft een gevoelige kwestie. Dat blijkt uit de heftige reactie van de Monegaskische rallynavigator Daniel Elena, de bijrijder van negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb, op de toenemende kritiek van fans dat hij last heeft van overgewicht.

Zesde plaats

Aanleiding voor de kritiek was de ontgoochelende zesde plaats in de rally van Monte Carlo, die dit weekend gewonnen werd door de Belgische rallyrijder Thierry Neuville.

‘Tegen diegenen die kritiek spuien op sociale media, terwijl ze op hun duim zuigen in hun zetel thuis: zet jullie luie reet in een racewagen en ervaar wat wij net meemaakten’, tweette Elena fel. ‘Ik ben een bon vivant, ik geniet van het leven. Tegen zij die zeggen dat ik dik ben, zeg ik: rot op!’

Clijsters en Hazard

Elena is niet de enige die de voorbije weken en maanden commentaar kregen over mogelijk overgewicht. Ook Kim Clijsters en Eden Hazard kregen dit jaar al kritiek op hun gewicht. Bij ‘Kimback’ Clijsters was dat nadat ze recent de pers had uitgenodigd voor een mediadag. Eden Hazard kreeg de kritiek nadat hij bij zijn nieuwe club Real Madrid met enkele kilootjes teveel was teruggekeerd uit vakantie.