Bestuurder scooter die inreed op politieagenten in Elsene aangehouden
Agenten van de fietsbrigade van Brussel. (themabeeld) Foto: rdb

De bestuurder van de scooter die vrijdagmiddag is ingereden op twee politieagenten in Elsene, kon worden opgepakt. Hij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. De passagier op de scooter was al eerder aangehouden.

Het incident gebeurde vrijdagmiddag in de Kruisstraat in de Brusselse gemeente Elsene. Twee agenten van de fietsbrigade wilden er een scooterbestuurder en zijn passagier controleren en blokkeerden daarom de doorgang met hun fietsen. De scooterbestuurder versnelde echter en reed op de twee agenten in.

De scooterbestuurder kon vervolgens ontkomen, maar moest daarbij zijn passagier achterlaten. Eén van de agenten raakte door de aanrijding zwaargewond aan het been, maar zijn collega slaagde erin de passagier te overmeesteren, ook al diende die de agent een kopstoot toe terwijl hij zijn helm nog ophad. De tweede agent raakte daarbij ook gewond.

Het Brusselse parket opende naar aanleiding van het incident een onderzoek voor poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid en liet de passagier voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die plaatste de passagier onder aanhoudingsbevel.

Na enig speurwerk kon de politie ook de bestuurder identificeren en arresteren. Ook hij werd onder aanhoudingsbevel geplaatst.