Prins Andrew werkt niet mee met Amerikaans onderzoek naar Epstein
Foto: AFP

De Britse prins Andrew heeft tot nu toe ‘geen enkele medewerking verleend’ in het onderzoek naar het misbruikschandaal rond de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, aldus de Amerikaanse federale publieke aanklager Geoffrey Berman.

De Britse prins Andrew had eerder gezegd bereid te zijn om elke instantie te helpen in hun onderzoek naar de praktijken van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Toch blijkt nu dat de Amerikaanse autoriteiten, die Andrew graag willen ondervragen, nog geen antwoord hebben gekregen op hun verzoeken. De Amerikaanse openbare aanklager evenals de FBI zouden al verschillende keren contact hebben proberen op te nemen met de advocaat van de Britse prins.

Onder vuur

De prins ligt onder vuur door zijn langdurige vriendschap met Epstein. Andrew verbleef meerdere malen op zijn landgoed in de VS en het Caribisch gebied. Eén van de slachtoffers van Epstein beschuldigt ook Andrew ervan haar misbruikt te hebben. Na een ophefmakend interview eind november, waarmee de prins eigenlijk zijn bezoedelde reputatie wilde herstellen, besloot hij noodgedwongen zijn taken als lid van de Britse koninklijke familie op te schorten.

Epstein zelf werd afgelopen augustus dood aangetroffen in zijn cel in New York, nadat hij ervan werd beschuldigd tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt en tot prostitutie te hebben gedwongen.