Paniek om een fietsbel in Rotterdam
Foto: Politie Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zag een voorbijganger vanmiddag een handgranaat liggen aan de kant van de weg. De politie rukte meteen uit en vond… een fietsbel.

De politie van Rotterdam postte vanmiddag bovenstaande foto op Twitter. ‘Het object dat vanmiddag op de Korte Hoogstraat werd aangezien voor een handgranaat en het centrum van Rotterdam eventjes op scherp zette, bleek achteraf een fietsbel.’

Wat de politie bedoelde met ‘op scherp zette’, vertellen de Nederlandse nieuwssites. Zo weet het Algemeen Dagblad dat een explosievenverkenningseenheid werd opgetrommeld en dat ook een politiehelikopter een tijdje boven de buurt rondvloog.

Volgens Nu.nl had de politie de bewuste straat meteen ruim afgezet – wat logisch is als een voorbijganger een handgranaat ziet liggen natuurlijk.

Kort na 14 uur kon Rotterdam opgelucht ademhalen toen de explosievenverkenningseenheid meldde dat de ‘handgranaat’ was gevonden. De fietsbel bleek overigens lichtjes gehavend te zijn en niet langer bruikbaar.

Een week eerder werd op het strand in Zandvoort een stressbal aangezien voor een handgranaat. Ook toen zette de politie de omgeving af en kwam een expert ter plaatse.