Alpecin-Fenix krijgt wildcard voor Amstel Gold Race, deelname van Mathieu van der Poel echter nog niet zeker
Foto: ISOPIX

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft een wildcard ontvangen voor de Amstel Gold Race. Vorig jaar won de Nederlander na een onwaarschijnlijke finale de klassieker in eigen land.

Of Van der Poel ook effectief start op zondag 19 april, ligt nog niet vast. Een week eerder rijdt hij immers Parijs-Roubaix en tijdens de ploegvoorstelling begin januari zei hij te twijfelen aan de combinatie van beide races. “Ik moet zorgen dat ik niet te veel ga rijden. Het zou jammer zijn als ik te veel hooi op de vork neem”, verklaarde de Nederlandse alleskunner.

Naast Alpecin-Fenix krijgen nog drie Belgische ploegen een wildcard voor de 55e Amstel: Circus-Wanty Gobert (dat in 2016 met Enrico Gasparotto won), Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie Bruxelles. Ook het Franse Arkéa-Samsic en het Deense Riwal Readynez Cycling Team hebben een uitnodiging op zak. Het Franse Total Direct Energie wees een wildcard dan weer af. De negentien ploegen uit de UCI WorldTour, waarbij Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal, hebben automatisch startrecht.