Elise Mertens stoot door naar vierde ronde Australian Open, in drie sets voorbij Amerikaanse Bellis
Foto: AP

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De Limburgse rekende in drie sets af met de Amerikaanse CiCi Bellis: 6-1, 6-7 en 6-0. In de zestiende finale wacht de Roemeense Simona Halep, het vierde reekshoofd in Melbourne.

De als zestiende geplaatste Limburgse leek op makkelijke winst af te stevenen: 6-1 in de eerste set. Concentratieverlies in set 2 gaf Bellis de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar Mertens nam in set drie resoluut het heft in handen: 6-0.

 

 

In de 16de finale wacht de Roemeense Simona Halep, het vierde reekshoofd in Melbourne. Zij haalde het in haar derde ronde makkelijk van de Kazakse Putintseva (6-1, 6-4).

Exit Flipkens in dubbel

Kirsten Flipkens heeft zich vannacht in Melbourne niet voor de achtste finales van het dubbelspel kunnen plaatsten. Samen met de Amerikaanse Taylor Towsend leed de 34-jarige Antwerpse in de tweede ronde in 1 uur en 47 minuten een 3-6, 6-1 en 6-3 nederlaag tegen de Tsjechische vierde reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.