De slachtoffers van de schietpartij in het Duitse stadje Rot am See zijn drie mannen en drie vrouwen tussen 36 en 69 jaar oud, onder wie ook de ouders van de vermoedelijke dader. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De mannelijke slachtoffers zijn 36, 65 en 69 jaar oud, de vrouwelijke 36, 56 en 62 jaar. Ook de andere slachtoffers waren familieleden van de verdachte. De vermoedelijke dader is een Duitser van 26 jaar oud, die een vergunning had voor het semi-automatische wapen dat hij gebruikte. Hij woonde zelf in het huis waar de feiten werden gepleegd. Hij verwondde nog twee andere mensen, van wie er één in kritieke toestand verkeert. Twee tieners van 12 en 14 jaar werden ook door hem bedreigd.

Nadat de man de feiten pleegde, belde hij zelf de politie. Zijn wapen werd in het huis aangetroffen. De gerechtelijke politie zal het onderzoek nu verder voeren. Het motief van de dader is nog niet duidelijk.

Het zware familiedrame vond vrijdag om 12.45 uur plaats, in Rot am See, een dorpje met ongeveer 5.300 inwoners. Rot am See bevindt zich zo’n 170 kilometer ten noordwesten van München.