Emma Meesseman wint met Ekaterinburg topper in Euroleague
Foto: Sebastien Smets -

Emma Meesseman heeft woensdag met haar Russische club Ekaterinburg vlot de topper in groep A van de Euroleague basket tegen USK Praag gewonnen. Meesseman en co haalden het met 88-65 (rust: 48-32).

Meesseman was in 21 speelminuten goed voor twintig punten, twee rebounds en vier assists. Ekaterinburg voert groep A aan voor Praag en ligt op koers voor de eerste stek in de poule. Beide teams zijn al zeker van een plek in de kwartfinales. Bourges volgt als derde en kan later woensdag zijn stek in de volgende ronde veiligstellen, als het Franse team wint van Castors Braine, de nummer vijf.

Bij de mannen boekte het Bamberg van coach Roel Moors in Poule C een 91-53 zege tegen het Letse Riga. Belgian Lion Retin Obasohan tekende voor 10 punten, 2 rebounds en 7 assists. Bamberg staat vijfde en blijft met nog twee speeldagen op het programma in de running voor de top 4 en een stek in de 1/8ste finales.

Kyara Linskens wint nipt van Jana Raman in EuroCup

In heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de FIBA EuroCup Women won de met een double-double uitpakkende Kyara Linskens (11 punten, 14 rebounds, 2 assists) het Belgische duel van collega Cat Jana Raman (7 punten, 6 rebounds, 1 assist): het Russische Krasnoyarsk won uiteindelijk met 60-55 van Valencia. Volgende week dinsdag is de return in Spanje.

Julie Allemand en Lyon verliezen in Euroleague

Julie Allemand en haar Franse team LDLC ASVEL Lyon hebben op de elfde speeldag van de Euroleague basketbal voor vrouwenteams dan weer met 67-53 verloren bij het Hongaarse Sopron. Allemand was bij de bezoekers goed voor zes punten, vier assists en drie rebounds in 29 minuten speeltijd. Lyon kon zonder haar sterspeelsters Héléna Ciak en Clarissa Dos Santos geen vuist maken in Hongarije.

De Fransen zakken door de nederlaag naar de vijfde plaats in groep B. De vier beste teams van elk van de twee groepen stoten door naar de kwartfinales. Nummers vijf en zes komen in het vangnet van de kwartfinales van de EuroCup terecht.

Castors Braine gaat zwaar onderuit bij Bourges

Castors Braine heeft woensdag op de elfde speeldag van de Euroleague basketbal bij de vrouwen met 80-59 verloren bij het Franse Bourges. Het deed zo een slechte zaak met oog op kwalificatie voor de kwartfinales.

Celeste Trahan-Davis ontbreekt nog altijd bij Castors Braine, en dat hebben ze geweten. Bij de rust stond het 41-33 en viel de schade nog mee, maar in het derde kwart ging de kloof plots richting 20 punten. Braine kon in het slot geen vuist maken. Bij Bourges was Natalie Achonwa de uitblinkster met 19 punten, bij Braine Olesie Malashenko met 16 punten.

Bourges verstevigt zijn derde plaats en is zelfs al zeker van de kwartfinales. Braine is vijfde met drie zeges in elf wedstrijden en heeft nog drie wedstrijden om de top vier in te duiken, die recht geeft op de kwartfinales. De nummers vijf en zes worden opgevist in de EuroCup.