Ontsnapte Sekkaki stuurt kaart met ‘groeten uit Thailand’ naar gevangenis
Foto: rr

Oualid Sekkaki, die in december uit de gevangenis in Turnhout ontsnapte, heeft een postkaart naar de gevangenis gestuurd, met daarop ‘Groeten uit Thailand’. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De voortvluchtige bezorgde ook zijn gevangenisbadge terug.

Oualid Sekkaki (26) ontsnapte op 19 december 2019 door samen met enkele medegevangenen over een muur te klauteren. Hij knipte kabels door van 10.000 volt en gebruikte touwen om zich naar beneden te laten zakken. Zijn drie kompanen werden in de buurt opgepakt, enkele uren na de ontsnapping. Een vierde voortvluchtige werd begin deze maand in Nederland gevat.

Tot maandag ontbrak elk spoor van Oualid Sekkaki. ‘Toen is er in de gevangenis een aangetekende brief van hem aangekomen’, vertelt een cipier aan Het Laatste Nieuws. ‘De brief was aan de drie directeurs gericht. In de enveloppe zaten zijn gevangenisbadge en een postkaartje met daarop ‘groeten uit Thailand’ geschreven.’ De politie werd meteen op de hoogte gebracht.

Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van gevangeniswezen, bevestigt dat de briefwisseling heeft plaatsgevonden. ‘Ik kan meegeven dat de lokale directie briefwisseling heeft ontvangen met als afzender Sekkaki. Alle info inzake een ontvluchte gedetineerde wordt overgemaakt aan de politionele diensten die belast zijn met de opsporing van betrokkene.’