Dreigbrief aan Pierre Kompany bevatte uitwerpselen en verdacht poeder
Pierre Kompany Foto: put
In het gemeentehuis van Ganshoren, waar dinsdag een verdachte envelop bestemd voor burgemeester Pierre Kompany was aangetroffen, is niemand besmet geraakt. Vier personen waren in quarantaine geplaatst maar vertonen geen enkel symptoom.

Dat meldt Isabelle Verlinden Jarbath, medewerkster van de burgemeester.

In de envelop zaten een dreigbrief gericht aan burgemeester Kompany, uitwerpselen en wit poeder. De burgemeester had de brief geopend en werd dan ook geïsoleerd om onderzocht te worden. Hetzelfde gebeurde met zijn medewerkster, Isabelle Verlinden Jarbath, die in het bureau van de burgemeester aanwezig was toen die de brief opende, en met de twee mensen die de brief eerder in handen hadden genoemen.

Die vier mensen moesten zich uitkleden, een douche nemen, een veiligheidspak aantrekken en een medisch onderzoek ondergaan. Momenteel wachten ze op de resultaten van de analyse van het witte poeder om hun spullen in het bureau te kunnen ophalen.

Het gemeentehuis werd omwille van de poederbrief ontruimd en op de Keizer Karellaan in Ganshoren werd een rijstrook afgesloten.