Genk heeft niet veel moeite met Zulte Waregem
Sander Berge en Damien Marcq. Foto: BELGA

KRC Genk boekte een eenvoudige 0-3 zege op het veld van een zwak acterend Zulte Waregem. Met he oog op play -off 1 een belangrijke overwinning voor de Limburgers en zuur puntenverlies voor de West-Vlamingen.

De score werd halfweg de eerste helft geopend door de Noorse debutant Kristian Thorstvedt. Na de rust scoorden ook Junya Ito en Theo Bongonda, zodat Genk de partij rustig kon uitvoetballen.

Bij Genk startte Gaëtan Coucke tussen de palen. De 22-jarige Limburger begon het seizoen na de zware achillespeesblessure voor vast sluitstuk Danny Vukovic als nummer 1, maar verloor zijn plaats aan de jonge Maarten Vandevoordt. Die 17-jarige Vandevoordt blesseerde zich eerder deze week echter zwaar op training en staat maanden aan de kant.

Beide ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer, maar het was Genk dat halfweg de eerste helft op voorsprong klom toen de Noorse winteraanwinst Kristian Thorstvedt een afvallende bal in doel pegelde. Essevee moest komen, maar grote kansen bleven uit. Junya Ito deed snel na rust, met de 0-2, de boeken toe. Théo Bongonda diepte een handvol minuten later uit tot 0-3. De thuisploeg had geen reactie meer in huis.

De partij tussen Zulte Waregem en Genk was een heel belangrijke met het oog op play-off 1. Naast de autoritaire leider Club Brugge (52 punten, 1 match minder) lijken ook AA Gent, Antwerp (elk 42 punten) en Charleroi (40 punten, 1 match minder) op weg naar een plaats in de top zes. Ook de huidige nummer vijf, Standard (38 punten), moet al een inzinking kennen om naast PO 1 te grijpen. De strijd voor de zesde plaats ligt echter nog helemaal open. Genk en KV Mechelen (elk 34 punten) delen nu die zesde stek, met daarachter Zulte Waregem (31 punten) op de loer. Nadien volgen Anderlecht en Moeskroen (elk 27 punten), maar zij moeten al hopen op een pittige slotsprint.

Genk trekt op de volgende speeldag naar de Ghelamco Arena voor een duel met AA Gent. Zulte Waregem krijgt woensdag in de halve finale van de Croky Cup de kans om zich te herpakken tegen Club Brugge en moet het dan in het weekend opnemen tegen Antwerp.