Geheime ontmoeting tussen N-VA en PS
Foto: BELGA

De informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben zondag een geheime ontmoeting georganiseerd tussen vertegenwoordigers van PS en N-VA. Wat het resultaat is van die bijeenkomst, is niet bekend.

Coens en Bouchez worden maandagmiddag op het Paleis verwacht om er bij de koning verslag uit te brengen van hun werkzaamheden ter voorbereiding van de vorming van een nieuwe federale regering. Veel vooruitgang lijken ze nog altijd niet geboekt te hebben, maar ze kunnen koning Filip nu wel melden dat ze een delegatie van N-VA en van PS rond de tafel gekregen hebben. Dat meldde Het Nieuwsblad en is ook aan onze redactie bevestigd.

Wat de ontmoeting heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Mogelijk willen de informateurs nu kijken of er een mogelijkheid bestaat om formatiegesprekken met de twee partijen te beginnen. Normaliter loopt de informateursopdracht van Coens en Bouchez tot 28 januari.

Zondagmorgen liet PS-kopstuk Paul Magnette nog verstaan dat zijn partij altijd bereid is geweest met N-VA te praten ‘indien de partij van mening verandert over een socialer beleid’. ‘Maar behalve symbolische uitspraken op hun grote meeting heb ik nog niets gezien’, voegde hij daar wel meteen aan toe.