Vijftienjarige dj Pieter Gabriel maakt openingsmuziek Eurovisiesongfestival
De Nederlander Duncan Laurence was de winnaar van de vorige editie van het Eurovisiesongfestival. Foto: REUTERS

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft de 15 jarige dj-Pieter Gabriel gevraagd een muziektrack te produceren voor de finale van de liedjeswedstrijd op 16 mei.

Dat heeft uitvoerend producent Sietse Bakker gemeld tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De jonge dj werkt voor het nummer samen met producer Eric van Tijn. De muziek zal te horen zijn tijdens de vlaggenparade op de finaledag van het liedjesfestijn.

‘De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren’, zegt Bakker. ‘Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen.’

Gabriel zelf vindt het ‘een hoogtepunt’ in zijn nog korte carrière. Al op achtjarige leeftijd trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 verscheen zijn debuutsingle.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. De halve finales vinden plaats op 12 en 14 mei, de finale staat gepland voor 16 mei. Hooverphonic zal in deze editie de Belgische eer verdedigen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig