Twee zwaargewonden nadat wagen over de kop ging in Ukkel
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bij een ongeval zaterdagochtend omstreeks 4 uur op de De Frélaan in Ukkel zijn twee personen zwaargewond geraakt. De auto ging over de kop en één inzittende moest door de brandweer bevrijd worden.

De omstandigheden van het ongeval worden nog door de politie onderzocht. Er was maar één wagen bij betrokken. Het voertuig ging over de kop, ramde daarbij een elektriciteitskast en -paal en belandde uiteindelijk op zijn dak. Er waren twee inzittenden, van wie er een door de ambulanciers uit de wagen is gehaald en een tweede gekneld zat. Die persoon werd door de brandweer bevrijd.

‘We hebben dat voertuig moeten opheffen met de kraan van ons ontzettingsvoertuig en dan hebben we ook de portieren moeten verwijderen om de inzittende te evacueren’, zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Er kwamen twee MUG’s ter plaatse om de zwaargewonde personen naar het ziekenhuis te voeren. Ze zijn niet in levensgevaar.

De brandweer was in totaal met zestien mensen ter plaatse. Naast de twee MUG’s kwamen er een autopomp, een brandweerwagen, een ontzettingswagen en drie ziekenwagens aan te pas. Sibelga kwam ook ter plekke om de elektriciteitskast te beveiligen, want er lagen enkele draden bloot.