De Canadese premier Justin Trudeau heeft aangekondigd financiële noodhulp te geven aan families van slachtoffers van de vliegramp met de Oekraïense Boeing.

De gezinnen van de 57 Canadese burgers en 29 ingezetenen die het leven verloren bij de ramp, krijgen meteen 25.000 Canadese dollar regeringshulp (17.000 euro). Deze hulp zal de verplaatsings- en begrafeniskosten van de gezinnen vergoeden, preciseerde de premier. Trudeau riep Iran opnieuw op de slachtoffers van het drama snel te vergoeden.

‘Ik wil duidelijk zijn: we verwachten dat Iran deze gezinnen vergoedt’, zei Trudeau op een persconferentie. ‘Ik heb hen ontmoet. Ze kunnen geen weken wachten. Ze hebben meteen hulp nodig’, benadrukte hij.

Vliegtuigcrash

Op 8 januari werd vlucht PS752 ‘per vergissing’ neergehaald door Iran. Het leger heeft toegegeven dat het vliegtuig per ongeluk geraakt werd, nadat eerst gezegd werd dat het vliegtuig neergestort was door technische problemen. De crash kostte het leven aan alle 176 inzittenden, onder wie 57 Canadezen.