Twee leden van Tildonkse jeugdbende opgepakt
Op het kerkhof zijn sporen van graffiti zichtbaar, aangebracht door de vandalen. Foto: hsb

De lokale politie van de zone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdagochtend twee minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een jeugdbende in Tildonk.

Afgelopen nacht lichtte de politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen een 15-jarige jongen uit Haacht uit zijn bed. Hij werd ondervraagd over zijn betrokkenheid bij verschillende feiten tijdens de afgelopen maanden in Tildonk en bekende zijn aandeel bij een vijftal feiten. Het gaat om een inbraak in een tennisclub in oktober 2019, vandalisme in het bibliotheekgebouw in oktober 2019, een inbraak in een vrachtwagen, vandalisme aan signalisatieborden en vuilnisbakken, het aanbrengen van graffiti op het kerkhof en een vechtpartij aan een café in Tildonk in december 2019. De jongeman was nog niet gekend bij het parket en werd door de jeugdrechter in een jeugdinstelling in halfopen regime geplaatst.

Vrijdagochtend arresteerde de politie dan een 17-jarige jongen uit Keerbergen. Ook hij bekende een klein aandeel bij enkele feiten. Hij verschijnt nog deze namiddag voor de jeugdrechter.

De recherche van de zone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen werkt ondertussen verder aan het identificeren van de verdachten en onderzoekt hun aandeel in de feiten, aldus nog het parket.

Van kwajongensstreken naar vandalisme

De jongeren zouden al anderhalf jaar allerhande kwajongensstreken uithalen in Tildonk, maar sinds de zomer is de zaak geëscaleerd. Vorige week nog kropen de jonge daders op de leegstaande jongensschool in de 7 Linienstraat en gooiden dakpannen naar beneden. Daardoor raakten op het kerkhof enkele graven beschadigd. Inwoner Maxim moest zijn kat laten inslapen nadat die was beschoten. Op sociale media circuleren foto’s waar de jongeren poseren met drugs, geweren en messen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in