STVV-tribune deels gesloten tegen Kortrijk, Genkse staanvakken dicht tegen Charleroi
Foto: ISOSORT

Als sanctie voor de gestaakte Limburgse derby van 28 september 2019 moesten STVV en KRC Genk in een thuiswedstrijd een deel van hun tribunes sluiten. Voor STVV zal die gedeeltelijke match achter gesloten zaterdag plaatsvinden. Voor het bezoek van KV Kortrijk gaat de Noordtribune van Stayen dicht. Racing Genk moet de staantribune sluiten voor de thuismatch tegen Charleroi op zaterdag 1 februari.

STVV en Genk ontsnapten aan puntenaftrek, een integrale replay achter gesloten deuren en een extra match zonder publiek voor het wangedrag van hun supporters tijdens de Limburgse derby eind september vorig jaar. Die werd bij een 3-3 stand in de slotfase definitief gestaakt, al werd de eindstand nadien gewoon erkend.

Geen replay

Geen replay dus, maar beide clubs kregen wel de maximumboete van 5.000 euro, de verplichting om een sensibiliserende boodschap te verspreiden via LED-boarding en stadionomroeper, en een gedeeltelijke sluiting van de tribunes tijdens een van de eerstvolgende thuiswedstrijden. Voor STVV gaat het om de Noordtribune komende speeldag tegen KV Kortrijk. De Kanaries vragen hun abonnementhouders die normaal in dat sfeervak zitten, plaats te nemen in de Oosttribune (vak K).

KRC Genk speelt zijn eerste duel na de winterstop op verplaatsing. Maar wanneer Sporting Charleroi een week later - op zaterdag 1 februari - op bezoek komt, zal de straf wel van kracht zijn. De landskampioen moet dan de staanvakken Q, R, S, T en U sluiten. Elke seizoenkaarthouder kan rekenen op een compensatie, die gestort wordt op de clubkaart. De ticketverkoop wordt voorts stilgelegd, zodat enkel abonnees uit de staantribune nog vrije plaatsen in het stadion kunnen kopen.