Coppejans en Minnen op één match van Australian Open
Kimmer Coppejans Foto: BELGA

Twee Belgen hebben zich vrijdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open: Kimmer Coppejans (ATP 158) was met 7-6 en 6-3 te sterk voor de Canadees Brayden Schnur (ATP 103), derde reekshoofd in de kwalificaties. Greet Minnen (WTA 119), 13e reekshoofd in de kwalificaties, ontdeed zich met 6-3, 6-1 van de Chinese Fang Ying Xun (WTA 245).

In de laatste voorronde treft Coppejans ofwel de Amerikaan Christopher Eubanks (ATP 220) ofwel de Serviër Viktor Troicki (ATP 159). Steve Darcis (ATP 176) verloor donderdag in de eerste kwalificatieronde van de Fransman Elliot Benchetrit (ATP 229), de wedstrijd waarmee hij zijn carrière afsloot. David Goffin (ATP 11) is de enige Belgische man die al zeker op de hoofdtabel staat.

Minnen enige overgebleven vrouw in kwalificaties

Voor een plaats op de hoofdtabel neemt Minnen het op tegen de winnares van het duel tussen de Nederlandse Lesley Pattinama Kerkhove (WTA 166) en de Oostenrijkse Barbara Haas (WTA 143).

Ysaline Bonaventure (WTA 115) en Yanina Wickmayer (WTA 147) strandden eerder in de tweede voorronde. Elise Mertens (WTA 17), Alison Van Uytvanck (WTA 47) en Kirsten Flipkens (WTA 79) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)