Chris Froome mag van ploeg op vijfde Tourzege jagen, maar wordt slechts één van drie kopmannen
Foto: AFP

Chris Froome mag deze zomer op zijn vijfde eindzege in de Tour de France jagen. De 34-jarige Brit, eindwinnaar in 2013, 2015 2016 en 2017, wordt één van drie kopmannen bij Team Ineos. Dat zei teambaas Dave Brailsford donderdag in een vooruitblik op het wielerjaar.

Froome miste vorig jaar de Tour door een zware val in het Critérium du Dauphiné, waarbij hij een dijbeen, heup, elleboog, ribben en een nekwervel brak. Zijn herstel verloopt naar eigen zeggen voorspoedig. Binnen zijn team heeft hij de concurrentie van de Colombiaan Egan Bernal, die zijn titel verdedigt, en van de Welshman Geraint Thomas, de winnaar van 2018. De Ronde van Frankrijk start op 27 juni in Nice.

Carapaz en Dennis in Giro

Voor de Ronde van Italië is de Ecuadoraan Richard Carapaz de kopman van Ineos. Vorig jaar won Carapaz de Giro in dienst van het Spaanse Movistar. Brailsford kondigde ook nog aan dat de Australische wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis, ook een nieuwkomer bij het Britse WorldTeam, de Giro rijdt. Zijn ultieme doel is goud op de olympische tijdrit in Tokio.