In Zoo Planckendael is giraf Barbie zondag bevallen van een kalf, het is een vrouwtje. Het kalfje kreeg de naam Valeye, als eerbetoon aan haar vader Saleye, die tijdens de zwangerschap overleed. Het is al het achtste jong voor Barbie.

De geboorte zelf was vrij kort, het kalfje zag om precies 11.06 uur het levenslicht. De naam Valeye is niet toevallig gekozen, in 2020 krijgen alle dieren die in Planckendael geboren worden een naam met een V. Het kalfje is bijna twee meter groot, maar dat is een stuk kleiner dan haar grote broer Twiga bij de geboorte. 

Het is voor Barbie haar achtste kalf, die ze na een draagtijd van ongeveer vijftien maanden ter wereld brengt. Mannetjes worden tot vijfenhalve meter lang, vrouwtjes tot vierenhalve meter. Ze zijn de langste landdieren ter wereld en toch hebben ze maar zeven nekwervels, net als de mens. Ook hun tong heeft unieke afmetingen: ze is wel 45 cm lang. Giraffen maken bij de geboorte een val van zo'n twee meter, maar kunnen wel snel op hun pootjes staan. De giraffen van Planckendael behoren tot een kritiek bedreigde soort: de kordofangiraf. Die komt het meeste voor in Noord-Afrika, vooral in Kameroen en Tsjaad. 

De zoo van Planckendael neemt deel aan het Europese kweekprogramma voor deze bedreigde dieren en verwacht in maart een nieuwe kweekman afkomstig uit La Barben, Frankrijk. Hij neemt de plaats in van de overleden Saleye.