Fietsen waarop je je kunt abonneren veroveren onze steden. Hoe huren het nieuwe kopen wordt
Foto: dSAudio
Huren is het nieuwe kopen. En daar ontsnapt ook de fiets niet aan. Het Nederlandse Swapfiets verovert onze steden met fietsen waarop je je kunt abonneren – hersteldienst inbegrepen. Wil je nog een eigen fiets?

 

 

 

Het is één van dé trends van de voorbije jaren. Niet kopen, maar huren. Niet hebben, maar leasen, of delen. Ikea experimenteert met huurformules voor tafels en zetels. Ook jeans kun al je huren. En autobouwer Volvo lanceerde in 2018 een opmerkelijke spot voor een wagen waar je een abonnement op kunt nemen. ‘By not owning things, you are not owned by things’, ging de slogan. Vrij vertaald: ‘Wat je niet bezit, legt ook geen beslag op jou.’ Dat klinkt sexy, en dat staat slim. Want dingen wegdoen heeft tegenwoordig meer standing dan dingen verwerven. Maar is het ook way to go? Wat als je bijvoorbeeld besluit om geen nieuwe fiets te kopen, maar je op een fiets te abonneren? Verandert dat iets? Dorien Knockaert, chef van dSMagazine en verwoed fietser, zocht het uit.

 

Meer weten

 

Dit weekend verschijnt het artikel van Dorien Knockaert in dSMagazine

 

Lees hier het artikel van Pieter Lagerwaard in De Groene Amsterdammer.

 

Reageer

 

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

 

Credits

 

Journalist Dorien Knockaert | Gasten Eline Berckmans, Pieter Lagerwaard | | Host Lise Bonduelle | Redactie Fien Dillen, Wouter Van Driessche | Audioproductie Fien Dillen, Brecht Plasschaert, Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche | Chef Audio Wouter Van Driessche

 

Over deze podcast

 

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig