Lichaam van vermiste veertiger gevonden in Samber
Shujaat Yawary en Kauhsar Hussain. Foto: rr

Het levenloze lichaam dat woensdagnamiddag in de Samber in Montignies-sur-Sambre werd aangetroffen, is wel degelijk dat van Shujaat Yawary. De veertigjarige man was sinds 26 december vermist, samen met zijn vrouw. Het lichaam lag al enkele dagen in het water.

De brandweer van Marcinelle haalde woensdagmiddag het levenloze lichaam van een man uit de Samber, ter hoogte van de voormalige Solvayfabriek in Montignies-sur-Sambre (Charleroi). Het was een arbeider die van het werk kwam die de hulpdiensten verwittigde.

De autopsie donderdag leidde tot de identificatie. Het betreft Shujaat Yawary (40) die samen met zijn vrouw Kauhsar Hussain (38) sinds donderdag 26 december spoorloos was. Het koppel had hun woning in Carnières verlaten tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtends. De zes kinderen werden er achtergelaten.

Enkele uren later werd hun achtergelaten voertuig teruggevonden op een verlaten industriële site in Charleroi. Daar werden bloedsporen ontdekt. Afgelopen maandag werd een opsporingsbericht verspreid naar het koppel van Afghaanse origine.

Het parket van Charleroi wil voorlopig niet verder communiceren over het dossier. De moeder van de zes kinderen, Kauhsar Hussain, is nog steeds onvindbaar. 

Eerder werd gespeculeerd dat het koppel de dagen voor de verdwijning veelvuldig ruzie had.