Wickmayer haalt hoofdtabel Australian Open niet
Foto: BELGA

Yanina Wickmayer (WTA 147) heeft de hoofdtabel van de Australian Open niet gehaald. Ze verloor donderdag in de tweede van drie kwalificatierondes van de Amerikaanse Ann Li (WTA 142).

Na een uur spelen was de 0-2 nederlaag een feit. De eerste set verloor ze met 3-6, de tweede met 2-6. Dinsdag had ze de eerste ronde van het kwalificatietornooi nog gewonnen tegen thuisspeelster Ellen Perez (WTA 248).

De 32-jarige tennisster zal dus niet voor de tiende keer in haar carrière het eerste grandslamtoernooi van het jaar spelen. In 2010 en 2015 haalde ze nog de vierde ronde.

Wie drie kwalificatierondes overleeft, bereikt de hoofdtabel. David Goffin (ATP 11), Elise Mertens (WTA 17), Alison Van Uytvanck (WTA 47) en Kirsten Flipkens (WTA 79) komen daar in actie.

De 22-jarige Greet Minnen (WTA-119) heeft zich donderdag in Melbourne geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Donderdag speelt Yseline Bonaventure nog de tweede kwalificatieronde.

Steve Darcis (ATP-176) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. De nederlaag betekent het einde van zijn tenniscarrière.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig