Netflix verhoogt prijzen
Foto: REUTERS

Slecht nieuws voor veel Netflix-abonnees: hun abonnement wordt duurder. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De andere formules, ‘standaard’ en ‘premium’, worden respectievelijk 1 en 2 euro per maand duurder.

Het ‘standaard’-abonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan in High Definition (HD) worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijkertijd.

De prijs voor de ‘premium’-formule gaat dan weer van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in Ultra HD beschikbaar.

Met de goedkoopste formule van 7,99 euro kan Netflix maar op één scherm afgespeeld worden in Standard Definition (SD). Die prijs is al sinds de komst van Netflix naar België in 2014 ongewijzigd.

De prijsverhogingen gelden meteen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten zullen via e-mail en in de app op de hoogte gebracht worden een maand voordat de nieuwe prijzen ook op hen worden toegepast. Die berichtgeving start over twee weken pas en het moment van de prijsverhoging is afhankelijk van de facturatiecyclus van de klant.

Investeringen

Een woordvoerder van Netflix verwijst naar de ‘aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productverbeteringen’ als verantwoording voor de prijsverhoging. ‘We hebben veel producties gepland in België’, luidt het. Daarbij zijn de eerste Belgische Netflix Original ‘Into the Night’ en het tweede seizoen van ‘Undercover’ met Tom Waes, een coproductie met de VRT en productiehuizen De Mensen en DFW.

De prijsverhoging valt net nu de streamingstrijd in België heviger wordt. Telenet heeft met Play een aanbod, maar ook Amazon (Prime) en Apple hengelen al naar schermtijd van de Belg. Binnenkort komt daar nog Disney bij, en ook VTM-moeder DPG investeert massaal in nieuwe fictieprojecten. Die zijn wellicht niet bestemd voor VTM, maar moeten het menu van een ‘Vlaamse Netflix’ spijzen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in